Kuş, Balık ve Ardından Yengeç Ölümleri Kıyamet alameti mi?

İlk olarak yılbaşı akşamı ABD'nin Arkansas eyaletinde gökyüzünden ölü kuş yağması ile başlayan toplu hayvan ölümleri esrarengiz bir şekilde birçok farklı coğrafyada görülmeye başlandı. Arkansas eyaletinin Beebe kentinde yılbaşı akşamı 5 bine yakın kuş ölmüş ardından bu bölgeye 200 kilometre uzaklıktaki bir nehirde 100 bin ölü tambur balığı karaya vurmuştu.

YENGEÇ, KARGA, BALIK...

Bu ölümlerin nedenleri bulunamadan ABD'de bu kez Arkansas'a yakın Louisiana ve Kentucky eyaletlerinde de aynı tür kuşlar öldü. Louisiana'nın Labarre kentinde yaklaşık 500 sığırcık ve kırmızı kanatlı karakuşları ölü bulundu. Kentucky eyaletinde ise aynı türden onlarcasının ölü bulunduğu gelen bilgiler arasında. Marylanda eyaletindeki Chesapeke Bay'de yüz binlerce ölü balık bulunduğu bildirildi. Yetkililer tüm bu ölümlerin birbiriyle bağlantılı olup olmadığının henüz bilinmediğini söylemekle yetiniyor. Toplu ölümlerin benzerleri dün Danimarka, İsveç, Brezilya, Yeni Zelanda ve İngiltere'de görüldü. İsveç'in Fallköping kentine, 500'e yakın karga ölüsü yağdı. Brezilya'nın Paranagua bölgesinde de çoğu sardalya olan yaklaşık 100 bin ton ölü balık çeşitli bölgelerde karaya vurdu. Yeni Zelanda'nın Coromandel adasında ise yüzlerce levreğe benzer bir balık çeşidi olan lutianus öldü. İngiltere'nin Kent bölgesindeki bir plajda da 40 binden fazla yengeç ölüsü karaya vurdu. Danimarka'nın Lolland bölgesine de gökten yaklaşık 3 bin kuş ölü olarak düştü.

UZMANLAR NE DİYOR?

ABD'de birçok uzman, toplu kuş ölümlerini ilk başta yılbaşında atılan havai fişeklere bağlamıştı. Ancak ölümlerin devam etmesi kafaları iyice karıştırdı. Çarpıcı komplo teorilerinin yanı sıra birçok tahmin yapılıyor. Kıyamet senaryoları da yapılırken şu ana kadar resmi ve bilimsel bir açıklama ise gelmedi. Ancak rekor seviyeye çıkan soğuk hava ve hızla değişen hava şartlarının hayvanların telef olmasına neden olduğu görüşünü savunanlar çoğunlukta.

sabah

Yorumlar

Popüler Yayınlar